Arbitral award internal: penegak, remedies, dibaca — hukum Tangtu



Code sipil prosedur ngajadikeun produksi hukum balukar arbitral panghargaan dina kaitannana tangtu struktur. Prefigured ku ngahaja arbitrase, keur fase cerminan ti ahir rapat nepi ka sentencing. Nu deliberations bakal jadi rusiah.

Salila rundingan ieu, urang neruskeun ku sora mayoritas lagu, jeung sagala arbitrators kudu asup pangajén. Tapi lamun minoritas refuses pikeun asup, pangajén kudu nyebut ieu. Ujug-ujug aya no leuwih rahasia sabab anjeun nyaho yén maranéhanana éta teu di kasapukan. Hiji-hijina hal anu urang teu ka naha maranéhanana éta teu di kasapukan.

Aneh collegiality

Nu arbitrators bakal sikat eta jauh ti nu séjén. Teu asup ampir hiji uleman ka tangtangan pangajén di pangadilan.

Pangajén bakal jadi akta

Sedengkeun jalma anu bakal nyieun pangajén ieu teu boga kualitas jadi otentik. Signature maranéhanana ngajadikeun kalimah hiji kalakuan otentik lamun maranehna teu nyimpen mana wae prerogative daya umum, kitu ogé notaris. Dina drafting of pangajén, dumasar kana sarat nu tangtu didaptarkeun dina teks, sarta dina adat istiadat komposisi nu anchoring kawat tina tps. Eta kudu reasoned, dina hiji idéntik judgment. Dina amiable komposisi, ieu kudu jadi motivasi pikeun fairness. Kurangna motivasi bisa dititah ku banding (aplikasi pikeun pembatalan, daya tarik jsb). Ngaran arbitrators, tanggal jeung tempat award. COURT Of daya TARIK sacara yurisdiksi aturan ngalawan award bakal PANGADILAN Of daya TARIK kabupaten di mana kalimah ieu dibaca. Lamun arbitrase dina internet, keur dematerialized, jeung wasit teu di tempat anu sarua, hal anu teu jelas naon anu bakal jadi tempat pikeun nunjukkeun di pangajén, aya kasus hukum dina ieu. Pihak kudu milih tempat pikeun ngaku jok tina arbitrase. Ieu naon anu lumangsung di mancanagara. Dina internasional jurisdictions, aya redaksi prakték husus. Arbiter nu bakal teu ngerakeun sorangan nulis hiji kalimah saperti Court of Cassation, tujuan nyaeta pikeun sasuai jeung kawajiban pikeun alesan state, boga presentasi dasarna sakumaha nu a judgment, jeung katerangan-na solusi. Meureun aya kasalahan jeung omissions material dina hiji kalimah. Teu pasang aksi hiji kasusah persis sabab bahan jeung teu penting. Nu arbiter bisa ngalereskeun kasalahan-na, komo sanggeus pronouncement pangajén. Salila ieu manéhna bakal ngadéngé pihak, tanpa ngarobah kaputusan anak. Nu penting error teu bisa dirobah saprak ieu bakal jumlah ka ulang sentencing. Komunikasi pangajén ka pihak. Pisan informal, ngan hiji surélék ka urang Sunda-R. arbitrators teu diperlukeun pikeun nampa pihak ngajelaskeun kalimah kalawan tarik. Deposit deposit ka pangadilan (TGI atawa Pangadilan komérsial) pikeun exequatur. Kudu dipigawé ku nu paling getol pihak (biasana hiji anu geus meunang).

Euweuh nu obliges pihak

Pangajén geus otoritas res judicata (artikel) di hormat tina tangtangan nu kaputusan. JRA kana pronouncement kalimah. Pangajén anu ku alatan éta beungkeutan antara pihak. Rencana waktu pacobaan, wasit teu kualitas salaku perwira umum, atawa hakim, eta teu bisa, ku alatan éta, kaaslianana, atawa nempo hiji hal. Ku alatan éta, probative nilai diwatesan. Dina prakték, eta sacara umum sapuk yen aya hiji bentuk kaaslian nu nempel ka award of arbitrase, jadi megatkeun ku hakim (dina mm swasta). Artikel, pangajén bakal nulungan tribunal arbitral sengketa nu nangtukeun. Dina no kajadian bakal arbiter nu bisa ngarobah hiji pangajén kirang dijieun sanggeus anak divestiture. Kurangna enforceability pangajén, saprak arbiter dirina devoid tina imperium hakim. Reformasi masih mere teu imperium. Dina arbitrase internasional, aya ngariung nagara, ku kituna bisa hésé pikeun ngakuan ka nu arbiter, hiji imperium. Paradox antara kanyataan yén pangajén geus JRA jeung boga kakuatan atawa pangaruh. Hal ieu bisa di-estimasi yén aya hiji judgment bener, tapi non-enforceable, ku alatan éta judgment ieu di handap. Prinsip non-harita arbitral panghargaan. Dina pangaruh, nu pihak geus mimitina nampik pikeun ngagabung ka hakim nagara, euweuh justifies jadi nu jeung maké éta pikeun review kalimah. Naon ngeunaan lamun hiji kalimah anu annulled ku hakim nagara. Ku hipotesa, masih perlu ka sumping di hiji solusi. Dina pangaruh, nu kasapukan arbitrase tetep, jeung ku hipotesa kudu terus ngahasilkeun éfék anak. Aya kaputusan nu hakim nagara bakal teu ngidinan loba hal, jeung bisa balik up pikeun ngurangan pangajén. Contona, dina kasus amiable komposisi. Ledakan kontemporer remedies. Bisa jadi ngandung harti yén arbitrase teu digawe oge jeung bagian nu teu sasuai jeung kaputusan wasit. Upami telepon kabuka, tindakan pikeun pembatalan bakal ditutup. Prinsip nyaeta hiji pangajén anu teu teu bakal matuh ka daya tarik. Ieu prinsip kasaimbangan antara dua mangka nu boh hiji atawa séjénna dua aplikasi kudu muka. Nu teks nu nyoba disebutkeun yen remedies anu teu alami di arbitrase. Nu nelepon teu katartiban, teu sok kabuka. Ieu téh cukup ilahar nu pihak geus waived katuhu ka daya tarik. Boga fungsi pikeun reformasi pangajén atawa pembatalan. Aneh saprak reformasi bentuk harita pangajén. Sanajan kitu, prinsip non-harita diteundeun turun ku Court of Cassation. COURT Of daya TARIK kudu sasuai jeung nu wates jeung watesan kantor arbitrase: lamun arbitrase di hukum, PANGADILAN Of daya TARIK aturan, lamun hiji lingkungan hade hatena wangunan, eta bakal mutuskeun dina amiable komposisi. No efektivitas Ordre Umum di masarakat saméméh arbitrase, jadi ditto ka PANGADILAN Of BANDING dina kasus banding ngabalikeun. Upami sauran anu kahiji reformasi, lamun ieu nelepon pembatalan, ieu téh pikeun kasus nu pembatalan geus ditutup. Lamun pihak geus anjeun hoyong telepon kabuka, urang bakal pamustunganana kauntungan ti dinya, jadi kabur, nu nu beunang via pembatalan. Defects, shortcomings serius di pangajén bakal ngaktifkeun urang pikeun ménta kiriman di tanya retroactive. Muka lamun jalur telepon ditutup. Wajib aturan, hiji bisa jadi teu stipulate pikeun sabalikna dina hiji kasapukan arbitrase. Artikel pangadilan teu sasuai jeung misi kontrak. Manéhna indit leuwih, di handap ieu, geus teu dimangfaatkeun deadlines, jsb Pangajén téh sabalikna ka katartiban ku nu arbiter dina pangajén nya. Kurang jeung kurang kasus di sengketa hukum. Pangajén teu ngamotivasi, atawa kurangna motivasi, kalimah devoid tina jumlah barang (tanggal, ngaran arbitrators, rendered, diperlukeun tanda tangan, mayoritas sora) Pembatalan tina pangajén jeung yurisdiksi nagara nu bakal mutuskeun dina merits dina watesan kakuatan arbiter nu. Artikel jeung handap KODE PROSEDUR SIPIL. Nuju ka nyieun retract jeung reformasi a judgment pikeun manfaat tina pihak katilu serangan. Daya tarik ieu kudu dijieun saméméh tribunal arbitral sorangan. Eta bakal nepi ka manéhna nalungtik masalah jeung coba deui. Iwal nu mindeng bakal jadi teu mungkin pikeun reconvene tribunal arbitral. Dina kasus ieu, eta bakal jadi PANGADILAN Of daya TARIK, nu bakal jadi kompeten. No Oposisi jeung banding dina cassation. Tapi daya mungkin ngalawan putusan PANGADILAN of daya TARIK nu lumangsung saméméh. Dina exéquatur, euweuh anu wajib. Komo lamun geus disarankeun, aya bisa jadi kasus di mana pihak ngajalankeun spontaneously. Arbiter geus daya hukuman (nu sigana heran saprak eta geus teu imperium). Aturan dina samentara penegak of judgments bakal panawaran pikeun arbitral panghargaan. Pihak dina standar ngalakukeun pangajén, aya teu kudu exequatur. Ngan kasusah nyaéta nu hiji bisa ngandelkeun karajinan of terdakwa, jeung eta leuwih hade pikeun ménta exequatur. Ngajalankeun kapaksa, TGI patung single hakim. A restraining raraga normal kudu dibales exequatur. No banding nyaéta dimungkinkeun ngalawan urutan nu hibah nu exequatur, atawa aya motivasi anu diperlukeun. Di sisi séjén, lamun raraga refuses nu exequatur, eta téh bisa ngamotivasi jeung banding bisa jadi filed. Hakim kudu mariksa naha raraga ieu halal, lamun kalimah ieu biasa (resmi) ogé kasapukan arbitrase. Hakim nu exequatur bisa ngarobah kalimah, (ex: cara nyieun lambaran eureun atawa kasimpulan catetan). Loka téh boga mangpaat pikeun siswa, tapi ogé profésional dina hukum, a pengacara atawa pengacara