Ahli hukum Perancis online!


Urus komputer


Lamun ieu teu kasus nu bener operasi dibolaykeun

Dina élmu komputer, jeung utamana dina basis data, a urus saperti booking, meuli atawa mayar dilaksanakeun ngaliwatan runtuyan operasi nu pindah databés pikeun hiji state saméméh urus ka nagara B, posterior jeung mékanisme dipaké pikeun nangtukeun nu ieu runtuyan dua atom, konsisten, papisah jeung awét (ASAM)Mayoritas database system manajemén hirarki data relational pasar, ngidinan urang pikeun nyieun transaksi atom, konsisten, papisah, jeung awét. Konsep urus dumasar kana anggapan of sinkronisasi titik (singkronisasi titik), nu ngagambarkeun hiji state stabil sistem komputer dianggap, dina sababaraha hal, data anak. Contona, lamun hiji informasi operasi mindahkeun duit ti hiji akun bank sejen akun bank, aya tugas ditarikna dana ti sumber akun jeung deposit dina akun target. Nu program komputer anu ngalaksanakeun urus ieu bakal mastikeun yén dua operasi bisa dipigawé tanpa kasalahan, sarta dina kasus ieu, parobahan bakal jadi éféktif dina dua akun.

Boh akun ngaropéa maranéhanana mimiti nilai

Ieu ensures konsistensi data antara dua akun.

Ieu téhnik kuna latihan jeung monitor transactional, saperti CICS ti IBM, TOS BULA, MTU, Siemens, ayeuna loba dipaké dina arsitéktur aplikasi web, jeung klien-server aplikasi. Masalah dina ieu mode operasi nyaéta yén éta téh sakapeung hiji runtuyan sababaraha layar atawa kaca pikeun nyieun hiji lengkep urus ASAM. Ieu mangrupa metodologi Merise, nu geus pikeun kahiji kalina, tangtu konsep ieu: Ieu tugas nyaeta dianggap hiji pseudo-urus tina point of view tina monitor nyaéta hiji urus téhnik, tapi tangtu teu bener fungsi salami runtuyan teu réngsé. Réspon tina urut ogé maranéhanana nu kiwari dipaké dina 'anyar' panyiaran: Eta gampang ngarti naha lamun urang geus sababaraha sistim ngonci (DBMS) pikeun sakabeh runtuyan, lilana nu teu bisa kakadalian, sistim bakal ambruk. Nu sakabeh point of pseudo-transactional. Tapi strategi control isolasi dasarna nyaeta fungsi. Pseudo-urus jadi loba ASAM, tapi fungsi aturan saperti anu kohérénsi antara unggal pseudo-urus runtuyan a dijamin ku henteuna hiji update database. A aplikasi klien server anu dirarancang oge, eta oge ngagunakeun pseudo-transaksi, tapi konteks anu junun dina aplikasi klien, nu relieves sadaya server. Schema tipe ieu di handap.