Ahli hukum Perancis online!


Tasso (author yerusalem dikaluarkeun) - Babelio


Geus diliwatan pikeun posterity pikeun epik-na, 'La Gerusalemme liberata' (saméméhna ditarjamahkeun di handapeun judul Yerusalem dikirimkeun, ayeuna Yerusalem dibébaskeun), di mana manéhna depicts a kacida fictionalized pajoang nu sabalikna kristen ka muslim di ahir Kahiji perang Salib, salila nu ngepung YerusalemManéhna diulik hukum kahiji dina Padua, tapi manéhna neglected geura-giru ulikan ieu gersang ka indulge dina puisi, jeung manéhna diwangun ti umur sapuluh dalapan taun, sajak chivalry, Renaud diideuan ku Ariosto, jeung nu, ku alatan éta, manéhna disebut dina perhatian. manéhna geura-giru sanggeus, disebut pangadilan of Ferrara, ku reigning adipati, Alfonso II anjeunna dituturkeun di Perancis cardinal tina Este (nepi), sarta ieu pisan narima well ku Charles IX. Manéhna réngsé dina -na Yerusalem dikirimkeun, a vast dongéng epik ti sajarah perang salib, jeung anu na ibukota berpungsi. Ieu sajak ieu teu kahiji sakabeh wilujeng sumping yén manéhna deserved, jeung panulis sacara hirup kudu membela ngalawan jelas kritis dina waktu nu sarua, manéhna ngarasa seukeut vexations di pangadilan of Ferrara, ku di handap ieu hiji markisa musibah yén manéhna geus dirarancang pikeun salah sahiji sadulur tina adipati, nu geulis Leonora. Terus assailed jeung poék pikiran, alesan-na indit sesat, jeung manéhna ninggalkeun abruptly Ferrara tanpa duit jeung tanpa tujuan. Manéhna meunang Naples di mana manéhna papanggih jeung adina anu usaha pikeun nenangkeun manéhna turun, jeung saterusna, wandering ti kota ka kota, manéhna indit dina suksesi ka Mantua ka Urbino, Bekasi, jeung kapanggih nowhere kabagjaan manéhna hasarda pikeun mulang ka Ferrara: adipati ieu wroth, jeung kungsi manéhna dibui, nya eta anu ceuk, di hiji madhouse, terus tujuh taun jeung indit deui ka kabebasan dina, dina caang solicitations sababaraha pangéran Italia jeung paus dirina. Cup ari saprak di Mantua, Naples, Roma, ditéang sanggeus ku pangéran tur gede, tapi tanpa keur leuwih bagja, berjuang terus ngalawan kasangsaraan, sarta mindeng dicabut tina alesan-na.

Najan adil kritikna nya sirik, genius ieu pamustunganana ngaapresiasi, jeung manéhna geus disebut pikeun Roma ku paus Clement VIII, jadi solemnly crowned, lamun manéhna maot di kota ieu samemeh upacara, di.

Témbongkeun Hiji Hirup, hiji Karya", ku Waduh Douek, ditayangkan dina dua puluh genep oktober di Perancis Budaya. Sémah: Michel ORCEL, penerjemah a, Koplok LA BRASCA, guru di Puseur pikeun anu leuwih luhur Renaissance studi Wisata Françoise GRAZIANI, master of konférénsi di Paris VIII Giovanni CARERI, dosen di EHESS, jeung Jean-Charles VEGLIANTE, panarjamah, jeung professor di Sorbonne Nouvelle - Paris III. Renaud, anak, leungitkeun sakabeh pahlawan kristen. Dina dahi-na majestic peupeus kaluar seger sombong Sagala panon nu tetep dina manéhna. Na exploits anu dihareupeun umur jeung ngaleuwihan ekspektasi dina sababaraha poé kahiji nya spring tega buah anu batur moal nyokot dina maranéhanana turun. Katutupan eta jeung nya armor, kilat dina leungeun, eta allah pajoang: manéhna nyokot off helm-na, ieu téh Cinta.