Pangrojong pikeun anak sawawa: kaayaan



Nu katuhu pikeun mayar pangropéa teu cease ka jadi mayoritas anak. Hiji anak sawawa teu bisa nyadiakeun pikeun kaperluan sorangan bisa terus narima pangropéa. Duit sokongan saenggeusna pipisahan mangrupa istilah pikeun minuhan pangropéa kawajiban. Pangropéa kawajiban hiji kawajiban anu ngiket anggota kulawarga sarua jeung nu nyadiakeun nu anggota sarua kulawarga kudu nyalametkeun unggal séjén lamun salah sahijina ieu dina kudu. Nu utama barudak dina kudu ku kituna bisa nampa pangropéa, saperti barudak leutik.

Tapi lamun kolotna teu boga sarana pikeun nyalametkeun barudak maranéhanana, nu mancén bisa dibayar ku embah atawa lain anggota kulawarga anu boga kamampuh pikeun mayar duit sokongan saenggeusna pipisahan. Kaperluan anak kudu cared for ku kolotna nepi ka anak acquires finansial anak otonomi daerah. Ieu teu umur nu diitung, sareng status anak (mahasiswa contona) tapi kaayaan finansial anak. Sawawa anak, naha maranéhanana hirup atawa teu komo di salah sahiji anak kolot, bisa ménta duit sokongan saenggeusna pipisahan ka kolotna. Ieu paménta, kajawab ku anak dirina atawa ku indungna anu hosting eta, kudu dilakukeun ka hakim pikeun urusan kulawarga. Anak kudu ngajelaskeun ka hakim yén manéhna teu bisa papanggih kaperluan dasar, jeung nu hal ieu ku kituna merlukeun perawatan. Anak (atawa-na atawa nya indungna geus ngabuktikeun yén manéhna téh di kudu. Hakim bakal nangtukeun jumlah duit sokongan saenggeusna pipisahan, nyokot kana akun boh kaperluan anak jeung nu jadi kolotna. Hal anu penting pikeun nyaho yén dina sababaraha kasus, nu judgment tina cerai atawa hukum separation hususna nepi ka lamun support anak kudu dibayar. Contona: nepi ka anak earns nu upah MINIMUM, atawa satengah hukum upah MINIMUM. Lamun salah sahiji kolotna henteu deui hayang mayar pangrojong anak nya anak sawawa, nya éta kudu ngabuktikeun yén anak téh bisa miara pikeun dirina na kaperluan dasar. Lamun anak sawawa mimiti digawe jeung kukituna acquires anak otonom finansial, teu mungkin pikeun ngeureunkeun ujug-ujug dina pamayaran pangrojong anak. Ieu téh perlu pikeun nyieun hiji pasini saméméh kulawarga hakim pangadilan éta, lamun kaayaan nu papanggih, bisa nungtungan nu mayar tina mancén. Sawawa anak bisa menta nu ngarojong anak bisa langsung dibayar, pikeun conto, lamun manehna hirup mandiri, di luar imah kulawarga.»Indungna anu nganggap tanggung jawab utama hiji anak sawawa anu teu bisa dirina minuhan kabutuhan sorangan bisa jadi nanya ka indungna séjén mayar kontribusi nya pangropéa jeung atikan nya. Hakim bisa mutuskeun atawa nu kolot bisa satuju yen ieu sumbangan anu kudu dibayar dina sadayana atawa sabagian dina leungeun anak.»Ku kituna anak bisa menta nu mancén dibayar langsung («leungeun»), indungna anu nepi ka ayeuna narima pangrojong dina tempatna kudu sapuk. Dina kajadian konflik antara anak jeung indungna panarima tina mancén, nepi ka pareng keur urusan kulawarga ka settle. Lamun pareng manggih nu indungna henteu deui boga hak asuh anak, eta bakal raraga yén duit sokongan saenggeusna pipisahan anu kudu dibayar langsung ka anak. Iwal lamun salah sahiji kolotna mendemonstrasikan ka hakim nu anak nu teu bisa ngatur sorangan anggaran. Aplikasi langsung pamayaran pangrojong anak ka sawawa anak ogé bisa jadi dipénta ku kadua kolotna, disadiakeun yén anak sawawa boh satuju dina prinsipna. Hiji anak sawawa anu finansial timer sustaining geus taya alesan pikeun nampa pangropéa. Indungna anu bayaran ngarojong anak bisa dilarapkeun ka hakim pikeun urusan kulawarga nyuhunkeun yén pangrojong anak ceases ka dibayar, jeung kasapukan atawa teu anak. Sawawa anak, manéhna hayang terus narima mancén, kudu ngabuktikeun beungeut hakim nu daya sorangan teu ngidinan manéhna papanggih kaperluan dasar (sabab cukup gaji atawa tuluyan tina ulikan, contona). Eta hakim anu kudu mutuskeun naha atawa teu pikeun nyabut support. Salaku aturan umum, pangadilan percaya yén anak utama learning kontrak dibayar atawa dibayar di upah MINIMUM henteu deui ngabogaan alesan kauntungan ti pangrojong nu.

Jurifiable tina jeung dipercaya saran legal jeung saharita

Manggihan ahli hukum dina ukuran, ngabandingkeun cutatan