Ahli hukum Perancis online!


Léksikon - Court of cassation


Harti pamadegan nu ngajengkeun-umum ieu komunkasi ka pihak

Komisi review of a fatwa dina kasus kriminal timbul ti nu rendering of a judgment Pangadilan éropa hak asasi manusa (nepi ka.) Court review of kaputusan sipil urusan pribadi status timbul ti nu rendering of a judgment Pangadilan éropa hak asasi manusa (seni opat puluh-dua hukum n° -) Dokumén nu pembimbing-rapporteur atawa ngajengkeun umum keu point of view maranéhanana dina hiji bandingPamadegan tina panasehat rapporteur katutupan ku rasiah nu deliberations sarta ku kituna teu komunkasi. Bewara boga gaya kaputusan. Beda ti pamadegan dibikeun ku Court of cassation, ka pangadilan, nu bisa moto dina isu hukum anyar, presenting hiji kasusah serius jeung timbul dina loba sengketa. Lain designation tina ahli hukum dina Déwan State jeung Court of cassation, nu sorangan nu otorisasi pikeun ngagambarkeun pihak saméméh dua pangadilan agung.

Dédéngéan téh bagian tina prosedur mana perkara ieu reviewed jeung dibahas, jeung nu ngabalukarkeun kaputusan.

A kasus"Nyaéta"civilly nanggungjawaban kana sadaya"sakur jalma anu, ku hukum, jadi nanggungjawaban kana sadaya keur sipil akibat tina hiji ngalanggar komitmen ku hiji jalma séjén leuwih anu geus otoritas (contona, dunungan vis-à-vis-na pagawé atawa kolot vis-à-vis maranéhanana minor anak). Court of cassation: nu ditulis kiriman nu ngajengkeun umum dina merits of banding.

Court of daya tarik: kitab suci pihak

Prinsip kontradiksi, ngakibatkeun timbal balik informasi: unggal pihak weruh naon batur nu nanyakeun keur kaadilan sarta bakal maju sadaya dokumén jeung bukti sadia pikeun eta.

Hukuman di handap ieu non-minuhan tindakan prosedur dina wates waktu.

Banding anu teu nalungtik. Ngalamar nyaéta hiji nu seizes hakim pikeun nyokot kaputusan. Court of cassation, ngalamar nyaéta hiji nu bentuk banding terdakwa nyaéta lawan-na. Review hukum, nyaéta pikeun nepikeun hiji kaputusan ti point of view tina validitas hukum, tanpa tinimbangan fakta, maranéhanana veracity, atawa severity maranéhanana. Sabalikna, éta kasampak dina kanyataan, lamun urang nganalisis fakta nyieun kaputusan, ieu téh karya nu hakim"ti handap", nu ngomong, conto kahiji jeung daya tarik. Urang nyarita pleno formasi lamun kabéh anggota panel a bakal ngahaja dina hiji kasus. Pleno sidang asalna di paménta ti pupuhu lamun kasus ngawengku pertanyaan susah atawa nu kaputusan bisa méré naékna hiji ngabalikeun of kasus-hukum. Teu jadi bingung kalawan paripurna majelis Pangadilan. Nu reviewed dina latihan diwatesan banding nu inadmissible atawa nu teu dumasar kana hartina serius, kitu ogé maranéhanana anu nyaritakeun hiji hal nu leyuran atra. Pendaptaran tina pangadilan a susunan jasa, diwangun ku pajabat kaadilan.

Pendaptaran handles administrasi jasa jeung panarimaan.

Periode nu prosedur mana pihak hadir klaim maranéhanana, maranéhanana disilihtukeurkeun alesan dina tulisan, jeung di mana pembimbing-rapporteur jeung ngajengkeun umum examines kasus nu bener. Nu teu dibere luyu jeung aturan prosedur. Pikeun conto, hiji daya tarik nu dibere kaluar tina waktu inadmissible. Sadaya pangadilan kaputusan nu napsirkeun atawa netelakeun hukum di anak praktis aplikasi. Lamun judgment of Court of cassation anu bade jadi Dijieun pikeun méré alesan, alesan hiji kaputusan.

Urang nyarita ka hiji reasoned kaputusan.

Sababaraha titik nu disadiakeun motivasi, kitu ogé putusan non-pangakuan. Nu hartina hukum anu kritis nu hadir dina cara nu ieu diterapkeun aturan hukum dina kaputusan anjeun parebut. Patugas nu nyepeng hiji muatan, ditugaskeun ku menteri Kaadilan. Nu ahli hukum dina Papan aya perwira yudisial.

Ringkes ditulis observasi bagian disadiakeun langsung sanggeus pamariksaan jeung anu bisa boga maksud ngabales ka unsur anyar dibawa ka polemik ku jaksa umum jeung hal ka prosedur ditulis.

Pangiriman ka hiji bagian tina hiji kalakuan tanpa perantara tina juru jabel. Bewara beda tina harti Pamakéan nu bisa dijieun ku terdakwa lamun manéhna hadir ayakeun atawa digambarkeun di sidang jeung nu tepina ieu teu pribadi dikirimkeun ka:"lamun terdakwa teu boga pituah, nu judgment tina Court of cassation, nu bakal teu bisa sabalikna."Jaksa public ngagambarkeun public jaksa, nu nyebutkeun, pausahaan, ngaran nu geus meunangkeun aplikasi tina hukum. Nyebutkeun service of Court of cassation atawa pangadilan of daya tarik, dipingpin ku jaksa umum, atawa ladenan nu pangadilan luhur, nu dipingpin ku jaksa Republik. Plaintiffs jeung defendants dina urusan sipil, jeung individu indicted, disabit jeung korban, dina sidang kriminal. Hukum pidana ngeunaan lampah jeung paripolah anu dilarang jeung dihukum ku hukum.

Kriminal kaputusan anu reviewed di agung Court of daya tarik ku kriminal kamar.

Badan nu geus misah hukum ayana ti nu anggotana. Pausahaan jeung asosiasi badan hukum, panyekel hak jeung kawajiban. Banding of terdakwa a anu bisa nyempad sarua dibekelan of judgment dina banding, nu daya tarik atawa dibekelan séjén. Daya tarik nu geus pikeun tujuan tangtangan hiji atawa leuwih dibekelan of judgment dina banding, tapi ngan dina kasus lamun cassation di handap ieu bakal lumangsung di response ka daya tarik. Dokumén disusun ku konsultan di muatan ka laporan kasus (panaséhat, rapporteur): eta ngawengku nu ngelingan of fakta jeung saméméhna prosedur outlines nu hartina dijieun ku pihak, nulungan (atawa) isu(s) hukum(s) jeung analisis ku nunjukkeun ayana kaluar nu dipake rujukan (teks, kasus hukum, doktrin). Luyu jeung aturan prosedur.

Dina sabalikna kasus, lamun, contona, hiji daya tarik ieu dibere kaluar tina waktu eta, ngomong jadi inadmissible.

Daptar kasus pending di Pangadilan (peran Pangadilan) atawa asup di sidang dibikeun (peran dédéngéan). Kadaptar Kantor bakal nunjuk magistrates yudikatif anu nyarita kaluar dina isu anu diasupkeun ka eta, nu nyebutkeun yén hakim (beda jeung ti nu Parquet). Ieu hakim dina rasa nu ketat tina istilah. A juru jabel anu mawa putusan ka pangaweruh jalma nu patali. The date of service nyaéta hiji nu nembongan dina juru jabel. Eta boga fungsi salaku titik awal pikeun itungan limit waktu. Hartina téh béda ti béwara nu teu tanda campur hiji juru jabel.