Ujian médis

Sababaraha diwangun ku hiji basajan ujian fisik, ogé disebut ujian klinis: ieu merlukeun ngan instrumen basajan di leungeun dokter, jeung bisa dijieun di na lomari. Sababaraha ujian merlukeun tes dina sampel jaringan atawa cairan awak nu bakal dikirim ka laboratory médis pikeun analisis. Mudah kimia assays (saperti ukuran pH cikiih) bisa diukur langsung di kantor dokter sacara Kadang-kadang kamungkinan palsu négatif atawa palsu positif kudu dikonfirmasi ku budaya ti sampel. Sababaraha pamariksaan ogé bisa dipigawé dina hiji jalma paéh dina konteks pos-mortem Sacara umum, nu kahiji merlukeun break-dina kulit leuwih penting ti batan basajan venipuncture, bisa jadi pikaresepeun, kadang merlukeun lokal atawa anesthesia umum, bisa jadi butuh rumah sakit jeung geus sababaraha efek samping, atawa risiko kacilakaan. Bedana antara ieu dua rupa ujian teu jadi mutuskeun dina sababaraha kasus Kompilasi nu sadaya data tina ujian médis nyaéta catetan médis bisa jadi tulisan leungeun atawa komputerisasiKlinis ujian ilaharna ngawengku opat fase: pamariksaan, palpation, perkusi jeung auscultation.