Transaksi Real estate: peran notaris

Notaris tanggung jawab administrasi formalities (saméméh declarations, purging pre-emption hak.), jeung itungan jumlah nu beda-beda pajeg dikumpulkeun pikeun akun Administrasi. Saprak januari, geus establishes mungkin declaration of surplus-nilai real estate jeung bayaran pajak ka otoritas pajeg via a levy ‘sumber’ dina harga dijual. Pikeun nyegah sengketa nu mana wae nu saterusna, eta cék pikeun saméméhna saratus titik legal jeung perpajakan dina nyiapkeun hiji kalakuan dijual of sipat immovable. Asli tina akta dijual bakal dipikagaduh salila taun saméméh keur mayar ka arsip nasional. ‘Umum Khazanah’: aya naon pajeg remitted ka Nagara jeung ka pamaréntah lokal, atawa rata-rata ngeunaan dalapan kaluar ti