Santunan — Definisi — hukum Kamus



Dina anak kahiji hartina, hal ieu santunan finansial dimaksudkeun pikeun ngalereskeun karuksakan. ‘Ganti’, ‘ganti’ jeung ‘reparation’ nu sinonim. Pamakéan kecap ieu nujul kana sagala rupa aturan tanpa hal ka tipe karuksakan ngalaman, ragana, moral, atawa warisan, atawa kanyataan yen jumlah bisa manggihan anak ngabalukarkeun dina hubungan contractual, kuasi-contractual atawa statutory, atawa dina kaayaan anu patali jeung tort, delict atawa kuasi-delict. Maranéhanana ngomong dina pangaruh, asuransi indemnity’, jeung dina administrasi basa sunda ogé dina buruh hukum, kecap nujul ka hiji gaji aksésori nu teu kaasup dina treatment, tapi nu dibayar dina santunan ka subjection of service atawa ngabalikeun duit tina hiji pengeluaran dijieun ku pagawe nu dunungan nu ngarojong (misalna waragad transportasi atawa hidangan). Nu nawarkeun hiji insurer bisa jadi teu nutupan huluna tina karuksakan nu manéhna unaware, jadi nu nawarkeun santunan dijieun saméméh tamat of periode lima bulan di handap ieu dina tanggal nu geus dibéjaan ti tanggal konsolidasi tina kaayaan jalma anu ngalaman tatu, teu bisa mawa dina rupa-rupa huluna tina karuksakan nu dimaksud dina mimiti ahli laporan teu disebutkeun atawa professional repercussions atawa leungitna professional hareup panghasilan. Ieu téh ngan dina dasar kadua ahli laporan hade hatena ngadegkeun ieu huluna tina karuksakan tambahan. Eta sarta ku kituna katuhu. Court of daya tarik, mecat nu ngalamar anak request for a duka kali tina hukum dipikaresep. (nd sipil Chamber, daya tarik n°, BICC no. tina lima belas januari jeung Legifrance).

James Landel, RGDA, p. Dina widang kacilakaan di karya saperti, dina sosial hukum kaamanan, nu disebut ‘sangu subsistence’ jumlah dirancang pikeun ngaganti dina sadayana atawa sabagian, nu santunan salila cuti gering, nu worker narima ti dunungan. Tempo ogé kecap ‘karuksakan’ atawa ‘Liability’, karya Kacilakaan, Urus, Asuransi jeung ‘Perbaikan’