Daya tarik pikeun mahkamah agung dina hukum perancis



A cassation banding (atawa daya tarik di cassation, atawa banding), di Perancis, hiji daya tarik nu luar biasa dibawa saméméh Court of cassation pikeun pangadilan yudisial) atawa saméméh Déwan State (administrasi pangadilan), ngalawan kaputusan pangadilan rendered spring pamungkas. Ubar ieu geus sadia pikeun pihak ka acan di handap ieu hiji judgment rendered dina banding, atawa sanggeus judgment of conto kahiji teu tunduk ka daya tarik. Ieu teu gelar katilu of yurisdiksi nu lumangsung sanggeus télépon lamun mungkin, salaku court of cassation teu deui hakim kasus. Ngan cék nu minuhan jeung aturan prosedur jeung aplikasi nu bener tina hukum ku sidang hakim. Judgment atawa judgment teu tibalik (atawa pegat) lamun prosedur geus irrégulièreou aturan hukum kirang enforced. Ayana ubar ieu nyaeta»jaminan fundamental nu, dina dina pasal tilu puluh opat Konstitusi, eta milik ngan ka polah diatur kaluar aturan.»Court of cassation teu pareng dina bentuk jeung dina katuhu (error hukum interpretasi, error of prosedur.) jeung teu substantive tekad of kasalahan, assessment jumlah hiji tatu contona). Manéhna ngarasa judgment dina banding jeung teu kasus nu bener. Departemen hiji pengacara ka Déwan State jeung nu cassation Pangadilan (katelah»pengacara urang Saran») nyaeta wajib, iwal dina kriminal jeung sababaraha séjén jarang dipake iwal. Artikel sipil prosedur code (BPK) hususna nu banding dina cassation bisa exercised ngan ngalawan judgment dibikeun dina conto tadi (judgments litigation jeung al qur, sapuk, kapal). Dina kasus dimana mana wae nu daya tarik ditampik ku hukum, hiji daya tarik di cassation tetep mungkin ka extent mana kaleuwihan daya geus komitmen ku hakim atawa lamun aya nu mana wae nu ngalanggar hak patahanan. Banding nyaéta inadmissible lamun kaputusan nanggungjawaban kana sadaya pikeun daya tarik atawa lamun wates waktu geus tamat, nu keur kaputusan final jeung kaala gaya res judicata. Eta urusan saeutik nu kaputusan geus inconsistent atawa dijieun ku standar. Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nyieun hiji banding ngalawan judgment ku standar waktu éta periode pikeun oposisi geus tamat. Eta bisa ngagabung ka daya tarik, saperti ka ubar ti harita. Judgment kudu jadi resort pamungkas iwal sababaraha kasus: nu bagian dina conflicting judgements, atawa sawaktos teu aya daya tarik dina interest hukum, atawa pikeun kaleuwihan daya dibawa ku jaksa umum dina Court of cassation (tempo di handap). Artikel BPK hususna nu mana wae nu pihak anu ngabogaan minat anu bisa ditarima dina ieu daya tarik. Eta kudu geus hiji pihak dina hiji acan nu rendered judgment diserang, jeung boga kamampuhan. Pihak ayeuna bisa jadi kaeusi, komo lamun rezeki tina judgment nu ngarugikeun teu nguntungkeun nya lawan. Ieu téh hiji extension bagian BPK éta, pikeun litigation, nanyakeun yén daya tarik anu bisa ditarima komo mana judgment ieu dibaca dina kahadean atawa ngalawan hiji jalma anu teu pihak ka neruskeun. Teks ieu sahingga ngaktifkeun pihak maréntahkeun mayar sipil hukuman review yudisial pikeun alesan ieu bari ieu aplikasi tina kauntungan pikeun pihak katilu, nu State.

Artikel BPK stipulates nu admissibility of banding nunut ka aturan nu daya tarik, bari nangtukeun yén lamun banding anu bisa ditarima dina acara naon, nu daya tarik nu kudu lodged dina hiji periode dua bulan diakuan terdakwa ka file na patahanan. Court of cassation dijieun pikeun angger ku hukum peradilan guna. Kapaksa campur tangan pihak katilu mucunghul hésé jeung dipiceun. Ngan sukarela campur salaku aksésori ieu mungkin, tapi eta kudu diyakinkeun ku kaayaan luar biasa. Banding of public jaksa teu ordinarily bisa ditarima lamun geus bagian ti saméméhna, tapi aya dua kasus di mana hukum dinyatakeun sadar kapentingan umum departemen ka dieusi mandang kualitas game: the case of banding dina interest hukum jeung nu daya tarik pikeun kaleuwihan daya. Dina raraga hormat jeung minuhan hukum jeung prinsip hukum, nu jaksa umum bisa mawa hiji banding pikeun ngalawan kaputusan nu mana wae nu teu bakal geus diserang dina waktu alatan ku pihak. Tujuanana nyaéta pikeun ngalakukeun kitu ogé pikeun ngeureunkeun hukum kateupastian jeung sosial gangguan anu bisa ngahasilkeun ti palanggaran hukum ku pangadilan hukum. Ieu avoids kasus hukum nu inconsistent atawa bertentangan jeung hukum. Pikeun tipe ieu of banding, jaksa nu geus no wates waktu, tapi ngan bisa laksana eta sanggeus tamat of periode pihak. Hal ieu nu paripurna majelis Pangadilan anu disebut kana aturan dina minuhan leyuran hak hukum, tapi ngan dina interest hukum jeung, ku alatan éta, tanpa rujukan atawa pangaruh pikeun mimiti patempatan of sengketa. Dina kasus tina kaleuwihan daya, jaksa nu bakal meta ngan aya dina urutan ka departemen kaadilan (hiji kalakuan prosedur, saperti a judgment bisa jadi kaleuwihan daya, nu nyebutkeun, an encroachment of daya yudisial dina eksekutif). Sacara umum, wates waktu pikeun pamondokan banding dina cassation dua bulan ti tanggal service tina daya tarik kaputusan. Eta bisa jadi pondok: dina watesan pamilu, nyaéta sapuluh poé. Banding teu numpurkeun kaputusan kaadilan saméméhna, tapi, dina acara cassation, coba deui kasus nu bener. Ti point of view tina proceedings, nu daya tarik di cassation geus lodged ku ditulis pernyataan yen pihak (atawa-na atawa nya wawakil, jeung surat kuasa dina husus alamat di pendaptaran tina Court of cassation. Bantuan pengacara a ka Déwan (barrister of Court of cassation) wajib, iwal dina panwaslu urusan. Eta kudu emphasized nu ieu bantuan wajib dina urusan kaamanan sosial, atikan bantuan, kaleuleuwihan hutang, expropriation, jeung hukum tanaga gawé (saprak sk n°- dua puluh agustus). Banding dina cassation ngan dibuka pikeun sabalikna kaputusan»judgments jeung rulings rendered di resort pamungkas», nurutkeun artikel L- kode yudisial organisasi. Code pidana prosedur hususna nu kaputusan nu tangtu bisa jadi subyek nu mana wae nu recourse, dina hal ieu, daya tarik di cassation nyaéta dimungkinkeun ngan dina kasus dexcès bisa banding dina cassation geus lodged ku umum departemen atawa pihak ka saha eta anu dijieun humandeu. Dina urusan kriminal, wates waktu pikeun pamondokan a cassation banding nyaéta lima poé ti poé di handap ieu pronouncement kaputusan. (Ieu reureuh tina lima poé bisa dimimitian ngajalankeun salaku ti nu béwara tina judgment ngalawan jalma bolos ti atawa teu digambarkeun, atawa ti tungtung wates waktu keur oposisi.) Jeung hal ka umum departemen, wates waktu pikeun filing hiji banding sapuluh poé ti tanggal service. Tapi, nu jaksa umum di Court of cassation bisa file banding dina interest hukum, sanggeus tamat of periode nu (seni. BPK). Banding dina cassation bakal lodged jeung juru tulis pangadilan nu geus rendered diganggu gugat kaputusan atawa ka kapala penitentiary ngadegna mana nu ngalamar pikeun cassation daya tarik keur dilaksanakeun. Bantuan pengacara a teu wajib di pidana perkara ka nu hiji anu geus disabit. Lain partai ka proceedings kriminal nu exempted ti pengacara ka déwan lamun maranéhanana geus hartina of cassation dina hiji periode sapuluh poé. Banding dina cassation saméméh Déwan State dibuka pikeun pihak ngalawan nu mana wae nu kaputusan pangadilan rendered spring pamungkas ku hiji administratif tribunal, hiji administrasi court of daya tarik atawa husus administratif yurisdiksi. Waktu, dina kalolobaan kasus, dua bulan ti béwara tina kaputusan kaadilan nu ngalamar kahayang pikeun tangtangan. Tanggal datangna aplikasi dina pendaptaran Déwan State téh ngan dicokot kana akun dina itungan mangsa ieu. Bantuan pengacara a pikeun Déwan State jeung Court of cassation conto anu wajib, iwal dina dua kasus: pleas dina hukum diangkat saméméh Court of cassation kudu cara hukum jeung teu kanyataan. Cara ieu kudu geus geus diangkat saméméh sidang hakim nu kaputusan keur banding, kajaba eta hartina murni hukum atawa public order, jadi invocables iraha wae, atawa ngandung harti lahir tina impugned kaputusan sorangan. Lamun hakim trial daulat jeung hal ka assessment fakta ref. perlu, Pangadilan of cassation salaku nu Council State bisa mariksa kualifikasi legal ieu fakta sarua. Lamun Court of cassation kaputusan overturned a pangadilan, eta sacara umum nujul kasus ka pangadilan lian ti pangadilan anu rendered kaputusan, tapi alam sarua (contona, lain court of daya tarik atawa nu lian pangadilan of kahiji conto). Transfer teu ngahasilkeun rujukan ka otomatis nu dipilih pangadilan, nu kudu jadi asup ku pihak dina periode opat bulan di handap ieu nu béwara tina judgment nyieun rujukan. Dina minoritas kasus, Pangadilan of cassation quashes nu diganggu gugat kaputusan tanpa ngarujuk kasus ka pangadilan sejen, sabab court of cassation dibaca, lain hartosna yén éta téh deui maréntah dina merits of kasus nu bener, boh alatan fakta, sabab geus kacida diakuan jeung ngaapresiasi ku sidang hakim, ngidinan manéhna langsung nerapkeun aturan hukum hade (Artikel — kode yudisial organisasi). Mékanisme ngan sawaréh sarupa administrasi pangadilan. Lamun Déwan State annulled hiji kaputusan atawa a judgment of resort pamungkas, geus bisa ningali kasus saméméh pangadilan alam sarua jeung nu ti mana manéhna geus dibolaykeun kaputusan, tapi bisa ogé, keur alus administrasi kaadilan, mun pareng manéhna di handap (ieu naon manéhna teu paling mindeng sanggeus cassation)